Ανακοίνωση για το Α’ Σκέλος Παγκύπριου Πρωταθλήματος

Nereus Rowing Club Limassol

Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 είχαμε πρεμιέρα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στον Υδατοφράκτη του Κούρη, το οποίο συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, Κυριακή με μεγάλες νίκες για το Σωματείο μας. Όλα τα ενεργά μέλη (Ομίλοι και Σωματεία) της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας έλαβαν  σύσσωμα μέρος στις κατηγορίες των εφήβων, παίδων, νεάνιδων, κορασίδων, γυναικών και ανδρών, χαρίζοντας σε όλους όσους βρέθηκαν στον υδατοφράκτη του Κούρη εντυπωσιακές κούρσες.


Συγκεκριμένα οι αθλητές του Σωματείου “Νηρέας” Ύψωνα Λεμεσού στο Α’ Σκέλος κατέκτησε 5 χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα, κατατάσσοντάς το στη δεύτερη θέση, μετά το νεοσύστατο Σωματείο Περικλής Δημητρίου. Η δυναμική παρουσία του Σωματείου μας στο Πρωτάθλημα διαφάνηκε όμως και στο γεγονός ότι από τα 10 αγωνίσματα των κατηγοριών εφήβων, παίδων, νεάνιδων και κορασίδων, κερδίσαμε τα 5, όπου τα 3 κέρδισε ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου και τέλος τα 2 το Σωματείο Περικλής Δημητρίου. 
 
Οι συνθήκες στον Υδατοφράκτη ήταν, μετά από αρκετά χρόνια, σχεδόν ιδανικές, καθώς υπήρχε στη διάθεση κυρίως των αθλητών άφθονο νερό ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες σε ολοκληρωμένο στίβο. Επιπλέον σε αυτό το Σκέλος έλαβαν για πρώτη φορά 5 Όμιλοι και Σωματεία, μέλη της Κ.Ο.ΚΩΠ. ικανοποιώντας τους παράγοντες της Κυπριακής Ομοσπονδίας για τη μεγάλη συμμετοχή αθλητών και εθελοντών στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα.
 
Είναι μεγάλη μας χαρά να παρακολουθούμε τους αθλητές μας, έπειτα από μία χρονιά γεμάτη σκληρή δουλειά, να αγωνίζονται για τον εαυτό τους αλλά και για την ομάδα τους, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι επίσης συγκινητικό να βλέπουμε παλιούς αθλητές του Σωματείου να λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα, με διάθεση να βοηθήσουν το Σωματείο μας με τη συμμετοχή τους. Το Δ.Σ. του Σωματείου “Νηρέας” Ύψωνα Λεμεσού δίνει τα συγχαρητήρια του σε όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές που αγωνίστηκαν και εκφράζει ένα μεγάλο Ευχαριστώ τόσο στους γονείς των αθλητών μας για την ολόχρονη συνεργασία μας, όσο και στους φίλους του αθλήματος για την πολύτιμη βοήθεια τους στο δύσκολο έργο που έχει κάθε χρόνο το Σωματείο να επιτελέσει.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι:
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΕΣΗ
Μ 2Χ Μιχάλης Κωνσταντίδης/Χρίστος Αριστείδου
JBW 2X Μαρία Βασιλείου/Χριστίνα Ιωακείμ
JAW 2X Στυλιάνα Αντωνιάδου/Μαριάννα Ζήνωνος
W 2X Γαβριέλλα Σολωμού/Σοφία Σολωμού 
JBM 1X Νικόλας Αριστείδου
JBM 1X Χριστόδουλος Δημητρίου
W 4X Γαβριέλλα Σολωμού / Σοφία Σολωμού / Φοίβη Αντωνίου / Άντρια Χριστοδούλου
JBM 2X Χριστόδουλος Δημητρίου/Νικόλας Αριστείδου
JAW 1X Στυλιάνα Αντωνιάδου
JAW 1X Μαρία Βασιλείου
JM 4X Πέτρος Σταύρου / Χριστόδουλος Δημητρίου / Νικόλας Αριστείδου / Γιώργος Αντωνιάδης
JW 4X Στυλιάνα Αντωνιάδου / Μαριάννα Ζήνωνος / Μαρία Βασιλείου / Χριστίνα Ιωακείμ
 
Η συνέχεια για το Β’ Σκέλος Παγκύπριου Πρωταθλήματος έπεται για το Σββατοκυρίακο 18-19 Μαϊου 2019 επίσης στον Υδατοφράκτη του Κούρη.