Διεθνής Αγώνες Γάνδης 2010

Ικανοποιημένος ο αρχηγός αποστολής Πανίκος Αθηνοδώρου του Σωματείου από τους αγώνες της Γάνδης.

Στην αγωνιστική έκθεση που παράδωσε ο κύριος Αθηνοδώρου προς το Δ.Σ του σωματείου χαρακτηρίζει την αποστολή πετυχημένη.  Συγκεκριμένα  στην  έκθεση του αναφέρει ότι τέτοιες αποστολές ενδυναμώνουν τις σχέσεις των αθλητών του σωματείου δίνοντας τους περισσότερη όρεξη και κίνητρα για προπόνηση.  Επίσης αναφέρθηκε στην άριστη φιλοξενία που είχαμε από τα Βέλγικα σωματεία του KRSG  και GENTSE RS και  στις άριστες κωπηλατικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στα σωματεία της Γάνδης.

Ο κύριος Αθηνοδώρου παράδωσε και την οικονομική έκθεση της αποστολής στο Ταμία του Σωματείου η οποία θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία του Σωματείου.
 

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες


Το Σωματείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στους Διεθνείς Αγώνες της Γάνδης που διοργανώνει το Κωπηλατικό Σωματείο KRSG 1883.

Ο Νηρέας θα συμμετάσχει με τους παρακάτω αθλητές: 
  • Ματθαίος Ιβάνσκυ
  • Χρίστος Αθηνοδώρου
  • Δημητρός Παπαδόπουλο
  • Αντρέας Χριστοφή
  • Ιουλία Ιβάνσκυ
  • Σίλεια Λανίτη
Επίσης,μαζί με την αποστολή μας θα συμμετέχει και ο αθλητής της Κωπηλατικής Λέσχης Κούρη-Ξυλούρικου, Αλέκος Νικολάου. Αρχηγός της Αποστολής είναι ο κος Πανίκος Αθηνοδώρου.  Μαζί με την αποστολή θα ταξιδεύσουν και οι φίλοι του Σωματείου Πάμπος Παπαδόπουλος, Μαίρη Χριστοφή και Χρύσανθος Σωτηρίου.
 
Ο έφορος αθλήματος του σωματείου Νηρέας κος Γιάννος Χαραλάμπους δήλωσε σχετικά με την αποστολή:
 «Φέτος η διοίκηση του Νηρέα ήταν επιφυλακτική στο κατά πόσο θα αποστέλλαμε αποστολή στη Γάνδη. Τα προβλήματα ήταν πολλά λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει γενικά το νησί μας. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες του προέδρου του Σωματείου κου Πανίκου Χριστογή, βρήκαμε τους απαραίτητους χορηγούς για να κάνουμε πραγματικότητα την αποστολή μας στο Βέλγιο.
 
Οι δυνατότητες για μετάλλια είναι περιορισμένες, ειδικά μετά την μεταγραφή των αθλητών μας Γιάννη Αριστιάδη και Αλέξη Χριστοφόρου στον κωπηλατικό όμιλο Γιαννιτσών. Σας διαβεβαιώνω όμως, ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πέρσυ. Οι αθλητές μας έλαβαν μέρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα και η επιστροφή των προπονήσεων μας στο φράγμα του Κούρη μετά από δύο χρόνια ανομβρίας πιστεύω ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην βελτίωση της τεχνικής των αθλητών μας.
 
Φέτος ο Νηρέας αποφάσισε να νοικιάσει τα σκάφη που θα χρησιμοποιήσει για να αγωνιστεί από συγκεκριμένο σωματείο της Γάνδης έτσι ώστε, να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του να ψάχνεις διαρκώς για σκάφη, μια ψυχοφθόρα διαδικασία τόσο για τους αθλητές όσο και για τους προπονητές.
 
Το επίπεδο των αγώνων της Γάνδης δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό και αυτό μας βολεύει ώστε να έχουμε κούρσες με ανταγωνισμό. Φυσικα φέτος θα υπάρχουν και Εθνικές Ομάδες όπως της Γαλλίας, της Τυνησίας, του Ισραήλ της Παραγουάης και του Βελγίου έτσι το επιπεδο θα ανέβει σε πολλές κατηγορίες. Aγωνιζόμαστε σε στίβο με σύστημα “albano” που είναι σημαντικό για τους αθλητές μας.
 
Στο Βέλγιο γενικά περνάμε ωραίες σιγμές. Μένουμε στο κέντρο της Γάνδης και συνδυάζουμε την κωπηλασία με την ψυχαγωγία. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός που εξυπηρετεί το σωματείο μας
 
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε αυτή την αποστολή θα είναι μαζί μας ο  Ματθαίος Ιβάνσκυ και η Ιουλία Ιβάνσκυ, δύο εξαίρετοι  κωπηλάτες που γνωρίζω από μικρούς όταν ήμουν προπονητής στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. Ο Ματθαίος μετά από τέσσερα χρόνια αποχής από τον αθλητισμό μας εκπλήττει με την αγωνιστική του κατάσταση έστω και αν γυμνάζετε δύο με τρείς φορές την εβδομάδα.
 
Εύχομαι να πάνε όλα καλά, με υγεία και να απολαύσουμε την πανέμορφη Γάνδη και τους φιλόξενους κατοίκους της για ακόμα μια φορά.»