Ο Νηρέας απέχει από τις Βραβεύσεις

05/02/2011
 

3 Φεβρουαρίου 2011

Προς :Πρόεδρο και Γραμματέα Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας
Θέμα:  Βραβεύσεις  Αρίστων Αθλητών ΚΟΚΩΠ 2011

 
Αξιότιμοι  Κύριοι,
 

Λάβαμε απόψε,  δύο μέρες πριν την ετήσιας βράβευση της Ομοσπονδίας, τον κατάλογο των
Αθλητών που θα βραβευτούν στην τελετή βράβευσης της Ομοσπονδίας.
Στο κατάλογο αυτό υπάρχουν κάποια λάθη που πρέπει να διορθωθούν άμεσα πριν την βράβευση.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία του μονού σκιφ  νεανίδων η σωστή κατάταξη είναι η εξής

1.    Ιουλία Ιβάνσκι Νηρέα

2.    Σίλεια Λανίτη Νηρέα

3.    Αθανασιάδη Ραφαέλα  ΝΟΚ

Η αθλήτρια Άννα Ιωάννου ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και της επιτράπηκε να τρέξει στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα άνευ ανταγωνισμού.
Για την ίδια περίπτωση ούτε ο Αλέξης Χριστοφόρου ούτε ο  Γιάννης Αριστιάδης του Ναυτικού ¨Ομίλου Γιαννιτσών αγωνίστηκαν στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα που όπως πολύ καλά γνωρίζετε θα μπορούσαν να έχουν και αυτοί πρώτες θέσεις.
Μπορείτε να βραβεύσετε την συγκεκριμένη αθλήτρια για τις επιδόσεις της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή για τις επιδόσεις της στην Εθνική.
Παρακαλώ όπως διορθώσετε την σειρά κατάταξης για να επικρατήσει το αίσθημα δικαίου και η αξιοπιστία ανάμεσα στα μέλη και τους αθλητές της Ομοσπονδίας

Με εκτίμηση

Γιάννος Χαραλάμπους

Έφορος Σωματείου Νηρέα

 


 

4 Ιανουαρίου 211

Προς: Πρόεδρο Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας
Θέμα: Τελετή Βράβευσης «Αρίστων» Αθλητών Κωπηλασίας 2011

Αξιότιμε κύριε Σάββα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αλλά κυρίως οι αθλητές μας, περίμεναν με αγωνία την απάντηση σας, σχετικά με την επιστολή που αποστείλαμε χθες αργά το βράδυ.
Δυστυχώς αντί της διόρθωσης του λάθους  των αποτελεσμάτων, μας αποστείλατε  την εξής  επιστολή:.
 

Προς: Σωματείο ΝΗΡΕΑΣ Ύψωνα

Θέμα: Βραβεύσεις Αθλητών

Αξιότιμοι κύριοι,
Σε απάντηση της επιστολής σας ημερομηνίας 04/02/2011 σχετικά με τις βραβεύσεις αθλητών για την περίοδο 2010 και συγκεκριμένα την περίπτωση στην κατηγορία JAW  το Δ.Σ. της ομοσπονδίας , αφού εξέτασε το θέμα , έχει πάρει πλειοψηφικά την απόφαση οι βραβεύσεις να γίνουν όπως αυτές σας έχουν κοινοποιηθεί στις 03/02/2011
 

Με τιμή

Σάββας Χατζηπαναγής

Πρόεδρος Κ.Ο.ΚΩΠ

 
Θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια και τον αποτροπιασμό της ολομέλειας του Σωματείου ΝΗΡΕΑΣ για την κατάληξη που είχε αυτό το τόσο καθαρό θέμα  που έχει σαν αποτέλεσμα να αδικούνται κατάφορα οι αθλήτριες που έτρεξαν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Κύριε Χατζηπαναγή, το θέμα αυτό δεν ήθελε ψηφοφορία από τηλεφώνου, αλλά απλά να τηρηθεί το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Η συγκεκριμένη αθλήτρια, όπως είναι γνωστό σε όλους, πήρε ελευθέρα μεταγραφή και είναι πλέον αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το Καταστατικό που η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΟΚΩΠ επέμενε να υιοθετήσει, δεν δικαιούται να τρέχει στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα.

Παρόλο που γνωρίζετε τα γεγονότα θα σας τα υπενθυμίσω: Ο πατέρας της αθλήτριας Άννας Ιωάννου  κος Γιαννάκης Ιωάννου  που είναι Έφορος αθλήματος της ΚΟΚΩΠ μας παρακάλεσε να τρέξει  η κόρη του άνευ ανταγωνισμού  στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα για σκοπούς προπόνησης. Εμείς με μόνο γνώμονα, το fair play δεχτήκαμε.  Με το ίδιο σκεπτικό ζητήσαμε και για τον αθλητή των Γιαννιτσών Αλέξη Χριστοφόρου και έτσι κι έτρεξε στο πρώτο σκέλος του Πρωταθλήματος. Στο δεύτερο σκέλος όμως προς έκπληξη μας δεν του επετράπη να αγωνιστεί.

Είναι πραγματικά λυπηρό αλλά τα σημερινά γεγονότα μας αναγκάζουν να σας αναφέρουμε ότι ενεργείτε σαν Πόντιος Πιλάτος που επιτρέψατε να γίνει τηλεφωνικά τέτοια ψηφοφορία. Το πιο παράλογο όμως είναι ότι την ψηφοφορία την έκανε ο πατέρας της αθλήτριας που έτρεξε άνευ ανταγωνισμού, ο κύριος Γ. Ιωάννου και δυστυχώς εσείς όχι μόνο το επιτρέψατε, το ανεχθήκατε, αλλά το ανακοινώσατε παρουσιάζοντας την ως επίσημη απόφαση.

Θέλω να κοιτάξετε ξανά τα αποτελέσματα που μας σταλθήκαν και θα παρατηρήσετε ότι το όνομα της Άννας Ιωάννου είναι γραμμένο μόνο στο δεύτερο σκέλος, χωρίς βαθμολογία. Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη κούρσα ακυρώθηκε με αποτέλεσμα το σωματείο μας να στερηθεί τους βαθμούς που του αναλογούσαν.  Στο πρώτο σκέλος και το τρίτος σκέλος το  όνομα της Άννας Ιωάννου δεν είναι αναρτημένο πουθενά.  Ακόμα και με αυτή την λογική δεν αντιλήφθηκα πως αυτή η αθλήτρια προτείνεται να βραβευτεί για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.  Φυσικά έχετε την εξουσία και θα μπορούσατε με τον ίδιο τρόπο να μας πείτε ότι έγινε λάθος και θα το διορθώσετε, έτσι απλά.

Κύριε Πρόεδρε, ας σοβαρευτούμε λίγο! Γνωρίζετε ότι στην Ιουλία Ιβάνσκυ και στην Σίλεια Λανίτη απονεμήθηκαν Χρυσό και Αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα στην τελετή βράβευσης αμέσως μετά τον συγκεκριμένο αγώνα  (σας επισυνάπτω σχετική φωτογραφία). Μπορείτε να μας πείτε τι θα τα κάνουν?

Μήπως αυτές οι αθλήτριες θα πρέπει να έρθουν αύριο στη τελετή βράβευσης για να σας επιστρέψουν τα έπαθλα τους και να τους δώσετε αυτά που τηλεφωνικώς αποφασίσατε την παραμονή ότι τελικά αξίζουν? (Υπάρχει σχετική σκέψη να το υλοποιήσουμε)

Αν ανατρέξουμε σε παρόμοια περίπτωση με της Άννας Ιωάννου, είναι εις γνώση σας ότι ο Γιάννης Αριστιάδης ήρθε πρώτος  στους αγώνες του πρωταθλήματος του 2008 άνευ ανταγωνισμού. Ακόμη δεν βραβεύτηκε από την ΚΟΚΩΠ (το σχετικό βίντεο της κούρσας μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας). Πού είναι η ευαισθησία του Έφορου αθλήματος σε αυτή την περίπτωση;
Υπάρχουν πολλά να παραθέσουμε αλλά περιορίζομαι μόνο σε κάτι τελευταίο. Η αθλήτρια Ιουλία Ιβάνσκι και ο πρωταθλητής Γιάννης Αριστιάδης μπορεί να μην είναι Κύπριοι αλλά είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών. Μπορεί μην να έχουν πατέρα στην ΚΟΚΩΠ που να φροντίζει να τους βραβεύει όπως τους βολεύει, αλλά έχουν εμάς που τους αγαπάμε και τους σεβόμαστε.

Για αυτό οι αθλητές του Σωματείου μας:
Ματθαίος Ιβάνσκυ , Λεονάρδος Παπαδόπουλος , Ντέιβιντ Τεπανοσιάν, Θεόδοτος Παπαμιχαλόπουλος, Δημητρός Παπαδόπουλος, Χρίστος Αθηνοδώρου, Αντρέας Χριστοφή, Ιωάννα Μακρυγιώργη , Σταυριάννα Χαραλάμπους , Αρίστος Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Ξενοφώντος, Δανάη Ευλογημένου, Ανδρομάχη Ζαχαρίου:
Συμπαραστέκονται στους συναθλητές τους και καταδικάζουν κάθε είδος διάκρισης ή ρατσισμού και για αυτό αύριο δεν θα παραστούν στη λεγόμενη τελετή βράβευσης.  Δεν είναι καθόλου χαρούμενοι όπως θα έπρεπε να είναι, γιατί πιστεύουν και νιώθουν ότι στερούμε τα έπαθλα που με τόσο μόχθο κέρδισαν οι συναθλήτριες τους: Ιουλία Ιβάνσκυ και Σίλεια Λανίτη.
(Υπάρχει σχετική σκέψη να κατέλθουν ειρηνικά μόνο για να παραδοθεί σχετική επιστολή διαμαρτυρίας)

Κλείνω με ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσετε μόνος στον εαυτό σας: «Αυτά τα έκτροπα καλείται να εξυπηρετεί η ΚΟΚΩΠ τελικά; Ή μήπως πρέπει κάπου να πάψουμε να γινόμαστε  συντηρητές αυτού του αθλητικού κατεστημένου;»

Με εκτίμηση

Γιάννος Χαραλάμπους

Έφορος Κωπηλασίας

Σωματείου ΝΗΡΕΑΣ

Σημ.  Δεν έχω τίποτε προσωπικό με την αθλήτρια Άννα Ιωάννου, αντιθέτως την θεωρώ σήμερα, την καλύτερη αθλήτρια κωπηλασίας της Κύπρου