Παγκύπριο Πρωτάθλημα, Σκέλος Β’

14/06/2010
 

Πετυχημένη και  δεύτερη παρουσία του Νηρέα στο Β΄ σκέλος του  Παγκύπριου Πρωταθλήματος

Το Σωματείο συμμετείχε στο δεύτερο σκέλος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος με 15 αθλητές .

Το αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά με 95% των αθλητών μας να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες όπου αγωνίστηκαν.  Συγκεκριμένα ο Νηρέας κατέκτησε 1 χρυσό, 6 αργυρά και 8 χάλκινα μετάλλια.

Στο πρωτάθλημα αυτό δεν παρατηρήθηκαν αγνίστηκες εκπλήξεις (και τι εκπλήξεις να παρατηρηθούν αφού Α σκέλος από το Β σκέλος είχαν μόνο 20 ημέρες διαφορά).

Το  Β΄ σκέλος σημάδεψαν σοβαρά λάθη στην διαιτησία. Αθλητές σκόπιμα τερμάτισαν σε επαναληπτικό αγώνα με την πρύμνη, παραβιάζοντας κατάφορα το άρθρο 48 του Εθνικού Κανονισμού Κωπηλασίας και διακωμωδώντας  το άθλημα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των συναθλητών τους. Παρ’ όλα αυτά η κούρσα των συγκεκριμένων αθλητών θεωρήθηκε έγκυρη.

Επίσης διαφάνηκε η δυσκολία της πραγματοποίησης των αγώνων όλων των κατηγοριών μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Κύριος λόγος γι’ αυτό, είναι η ανυπαρξία των απαραίτητων εγκαταστάσεων και των συνθηκών που επικρατούν στο φράγμα του Κούρη.

Οι δυσκολίες αυτές είχαν επισημανθεί από τον Έφορο του Νηρέα Γιάννο Χαραλάμπους στην Τεχνική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου αλλά κανένα μέλος της Ομοσπονδίας δεν φάνηκε να έλαβε υπόψη τις τότε ανησυχίες του κου Χαραλάμπους.

Στα θετικά του Β σκέλους του πρωταθλήματος ήταν η μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες και η πρέπει παρουσία ασθενοφόρου.

Το Γ΄ σκέλος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουνίου 2010.
 

 Αποτελέσματα Νηρέα