Συνέντευξη του Niccolo Mornati – Ιταλία

Mornati Niccolo

Niccolo Mornati

04/03/2009

Σε ελεύθερη μετάφραση μερικά απόσπάσματα από τη συνέντευξη του Niccolo Mornati στην ιστοσελίδα www.worldrowing.com

Εθνικότητα: Ιταλία

Κατηγορία: M4-, M8+

Σημαντικά αποτελέσματα: World Rowing Championship: 3 αργυρά. 1 χάλκινο (για περισσότερα αποτελέσματα κάντε κλικ εδώ)

Ο Niccolo Mornati προέρχεται από μια πόλη της Ιταλίας, στις ακτές του Lake Corno, όπου όλοι δοκιμάζουν σε κάποια φάση της ζωής τους την κωπηλασία. Ο Niccolo, ακολούθησε τα βήματα του αδελφού του Carlo και δοκίμασε το άθλημα της κωπηλασίας. Έτσι, πρόσφατα βρέθηκαν να είναι οι καλύτεροι της χώρας τους στο τετραπλό.

 

World Rowing:     Πώς ήρθες για πρώτη φορά σε επαφή με την κωπηλασία;

Niccolo Mornati:     Μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη κοντά στο Lake Como της Ιταλίας το Mandello del Lario. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα πολλοί από τους κατοίκους, μαζί και εγώ, απολαμβάνουμε το σκι και άλλα χειμερινά αθλήματα. Με τον ερχομό της άνοιξης όμως είναι εύκολο να καταπιαστείς με καλοκαιρινά αθλήματα στην περιοχή όπως η κωπηλασία, το κανό, το κολύμπι και η ιστιοπλοïα.

Στο Lake Como, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη μου, οι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους την κωπηλασία σαν το εθνικό άθλημα και όλα τα παιδιά δοκιμάζουν τουλάχιστο μια φορά στη ζωή τους να κωπηλατήσουν. Έτσι και εγώ όταν ήμουν 15 χρονών έκανα αίτηση για να εγγραφώ στο σωματείο κωπηλασίας A.S.V Moto Guzzi. Ήμουν συνεπαρμένος από τη μεγάλη αθλητική ιστορία του σωματείου και όλα τα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια του.

 

World Rowing:     Ποια είναι η αθλητική σου κατάσταση αυτή τη στιγμή;

Niccolo Mornati:     Αποφάσισα να διαλέξω το καλύτερο κωπηλατικό σωματείο στη Μελβούρνη για να ξανά αρχίσω την αθλητική μου ζωή. Μαζί με τον προπονητή Bill Tait αποφασίσαμε τον καλύτερο τρόπο για να κρατηθώ σε φόρμα χωρίς όμως να κρατήσω την παλιά μου κωπηλατική ρουτίνα που με «σκότωνε» για χρόνια. Αυτή τη στιγμή δουλεύω με μια ομάδα από πολύ καλούς αθλητές, τρεις εκ των οποίων έχουν μετάλλια από του τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνήθως έχουμε δύο αθλητικές συναντήσεις τη μέρα, το πρωί στο νερό και αργότερα στο γυμναστήριο.

 

World Rowing:     Πώς είναι μια τυπική μέρα σου;

Niccolo Mornati:     Συνήθως ξυπνώ γύρω στις 5:15 το πρωί και μετά από ένα γρήγορο πρόγευμα παίρνω το ποδήλατό μου και φτάνω στο Mercantile (ο τόπος που γίνετε η προπόνηση)  γύρω στις 6, μετά από 9km. Εκεί περνούμε περίπου 2 ώρες στο νερό κάνοντας προπόνηση και μετά από ένα καλό πρόγευμα είτε κωπηλατούμε ξανά για μία ώρα, είτε κάνουμε τροχάδι ή ποδηλασία. Στο τέλος του πρωινού προγράμματος πάω σπίτι για μεσημεριανό και για ένα υπνάκο για να «φορτίσω τις μπαταρίες μου». Γύρω στις 5 το απόγευμα πάω στο γυμναστήριο για την προπόνηση εκεί. Τέλος, στις 7:30 το βράδυ παίρνω το ποδήλατό μου και πάω σπίτι.