Ειρήνη Κακογιάννη

Η Ειρήνη Κακογιάννη είναι πτυχιούχος του Κρατικού Κονσερβατορίου Francesco Μorlacchi Ιταλίας. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη φωνητική μουσική με υποτροφία της ιταλικής κυβέρνησης στο ίδιο Κονσερβατόριο. Η παιδαγωγική της κατάρτηση έγινε στο Πανεπιστήμιο της Perugia Ιταλίας.
Διετέλεσε μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας του Πολιτιστικού Ομίλου ΔΙΑΣΤΑΣΗ, σολίστ του φωνητικού της συνόλου. καθώς και βοηθός καλλιτεχνική διευθύντρια και σολίστ του Οργανισμού ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Είναι, επίσης, μέλος του Θεατρικού Ομίλου ΕΠΙΣΚΗΝΙΟ ΠΟΕΔ Λεμεσού, ως μουσικός και ηθοποιός, και συνθέτει τη μουσική για όλες τις παραστάσεις. Είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Σύνθεσης Τραγούδιού Νέων των LIONS.

Έχει εκδώσει τα δυο παιδικά  βιβλία μουσικής, με συνοδευτικά δισκάκια, Τραγούδια για μικρά παιδιά, σε στίχους Γεωργίας Φερωνύμου, και Ένα σύννεφο τραγούδια, σε στίχους Μαρίας Καζέλα. Έχει γράψει τη μουσική των ακόλουθων παιδικών θεατρικών έργων: Τα τρία μικρά λυκάκια, Η χώρα χωρίς γάτες, Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας και Το όνειρο του σκιάχτρου (όλα του Ευγένιου Τριβιζά), Ειρήνη(Αριστοφάνη), Χάνσελ και Γκρέτελ (Αδελφών Γκριμ) και Η μύγα Τσαν-Τσαν από το Κοιμηθιστάν (Μάρλεν Λόντου Διονυσίου). Ενορχήστρωσε και επιμελήθηκε την έκδοση των δυο ψηφιακών δίσκων «Νεροβίζιον» και «Συνύπαρξη», τους οποίους δημιούργησαν μαθητές της.

Έχει τραγουδήσει ως σολίστ στο Θέατρο Ηρώδη του Αττικού, Σπίτι της Κύπρου (Αθήνα), Her Majesty’s, Palace, Drury Lane, Θέατρο Τέχνης Κυπριακής Παροικίας (Λονδίνο), Παρίσι, Μόσχα, Αμβούργο και Βερολίνο. Δισκογραφικά συμμετέχει στο έργο Πότνια Άλς, σε μουσική Κώστα Κακογιάννη και στίχους Κλαίρης Αγγελίδου. Συνεργάζεται με διάφορα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, ως μουσική σύμβουλος, αλλά και ως  κριτικός για επιλογή τραγουδιών και τραγουδιστών σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Συμμετέχει ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων  με το  Γ.Σ.Ο. και τους Δρομείς «Περικλή Δημητρίου».
Ασχολείται με το άθλημα της κωπηλασίας.  Είναι μέλος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Σωματείου ΝΗΡΕΑΣ .