Γιάννος Χαραλάμπους

Γεννήθηκε το 1970 στην Λεμεσό. Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Γιάγκου καθηγήρια Φυσικής Αγωγής και πατέρας τριών παιδιών.

Ως αθλητής ασχολήθηκε με τη αγωνιστική πυγμαχία, το στίβο και το ποδόσφαιρο.

Σπούδασε στο Premier College στο Ηνωμένο Βασίλειο και αρίστευσε ως Sport΄s Conditioning Coach με ειδικότητα στην προετοίμασια των ομάδων και στην αγωνιστική κορύφωση.

 Από το 1997 μέχρι το 2000 συνεργάστηκε ως ιδιώτης με αθλητές και προπονητές των εθνικών μας ομάδων προερχόμενους από διάφορες ομοσπονδίες και ιδιαίτερα ιστιοπλοίας, ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας. Τα αποτελέσματα ήταν άριστα.

Ακολούθησε επίμονη πρόταση με την οποία είχε σαν αποτέλεσμα το 2000 να αναλάβει την Κωπηλάτικη Ομάδα του Ναυτικού Λεμεσού. Τότε άρχισε να γράφεται η δική του Ιστορία στο χώρο της Κυπριακής Κωπηλασίας…  Με τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού κέρδισε τα 7 από τα 8 Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας από το 2000 έως το 2008.

Ως προπονήτης κωπηλασίας στο ΝΟΛ ανέδειξε τους καλύτερους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος και πέτυχε μαζί τους διεθνείς για τα δεδομένα της Κύπρου  διακρίσεις.

Το 2008 μετά από αυθαίρετη απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας  και ανοχή από το Ν.Ο. Λεμέσου  για κατάργηση από το Κυπριακό πρωτάθλημα τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, διαφώνησε και απόχωρησε από τον Ν.Ο.Λ.

Τώρα είναι από τα ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου Σωματείου ΝΗΡΕΑΣ και έχει αναλάβει ως Αντιπρόεδρος.